حمیدرضا حافظی
حمیدرضا حافظی در ۲۲ اسفند ۱۳۴۳ بدنیا آمد. وی از نوجوانی فعالیت هنری خود را با نقاشی آغاز کرد و در سال ۶۷ نیز با رتبه اول گرایش کارگردانی انیمیشن، تحصیلات کارشناسی خود را در دانشگاه صدا و سیما به پایان رسانید. وی همچنین دارنده کارشناسی ارشد فیلمنامه نویسی (نشان درجه دو هنری) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
استاد حمیدرضا حافظی از همان دوران دانشجویی مشتاق نوشتن و کارگردانی بود. فیلم آماتوری و دانشجویی او " پرنده کاغذی " جایزه بهترین کارگردانی فیلم داستانی ۱۶ میلی متری را از انجمن سینمای جوانان ایران بدست آورد. وی پس از فارغ التحصیلی، کار خود را با عنوان شغلی" کارگردان فیلم" در سازمان صدا و سیما آغاز کرد و علاوه بر این بصورت مداوم به ایده پردازی و نگارش فیلمنامه پرداخت و همچنین با شرکت در مسابقات فیلمنامه نویسی و کسب جوایز متعدد، توانایی خود را در نوشتن سناریو های مختلف آزمود.
وی دهه هفتاد را با ساختن فیلم های کوتاه داستانی و سریالی کودک و نوجوان سپری کرده و موفق به دریافت جوایز متعددی شده است، از جمله جایزه بهترین کارگردانی و فیلمنامه از جشنواره تولیدات تلویزیونی برای مجموعه ی پلیسی کودکانه و کمدی " کاراگاه کوچولو". سپس در دهه هشتاد و نود به نوشتن و کارگردانی تله فیلم های رئال و انیمیشن روی آورد. که از میان آنها می توان به " قطار آن شب " در ژانر کودک و نوجوان و " خاطرات فردا "در ژانر کمدی خانوادگی محصول گروه فیلم و سریال شبکه اول سیما، اشاره کرد.
" افسانه شهر قالی " اولین انیمیشن بلند اوست که جایزه پروانه زرین بهترین فیلمنامه بلند پویانمایی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان را از آن خود کرد و حضوری چشمگیر در جشنواره های فیلم داشت. " افسانه شهر قالی " به نویسندگی و کارگردانی حافظی با الهام از اساطیر و افسانه های ملی و متاثر از نقش و رنگ فرش های ایرانی، چشم انداز مناسبی برای پویانمایی ملی و با هویت ایرانی ترسیم کرد و مورد تحسین همگان واقع شد.
حمیدرضا حافظی از جمله فیلمنامه نویسان مطرح تلویزیون و سینمای ایران است که در مدت سه دهه فیلمنامه نویسی مستقل و مشترک، بیش از ۱۰۰ قسمت فیلمنامه کوتاه داستانی، بلند و سریالی را به تلویزیون و ۱۰ فیلمنامه بلند سینمایی به دفاتر سینمایی واگذار کرده است.
وی با نوشتن فیلمنامه سینمایی " مهریه بی بی " و کسب جایزه بهترین فیلمنامه نویس از دومین دوره اهداء جوایز کانون کارگردانان سینمای ایران در سال ۷۴ به عضویت کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران درآمد و از همان سال های جوانی بعنوان چهره صاحب نام سینمای کمدی ایران شناخته شد. علاوه بر این او یکی از برجسته ترین فیلمنامه نویسان انیمیشن ایران است و در حوزه های مختلف: کوتاه، بلند، مجموعه، سریالی و سینمایی سابقه نویسندگی دارد و اکثر کارهای او از آثار مطرح پویانمایی ایران محسوب می شوند؛ کیمیاگر، جوجه طلایی، خمره و هفت رنگ از این آثار به شمار می آیند.
انیمیشن سینمایی "دزد رویاها " از آخرین نوشته های حافظی است. این فیلم بعنوان یک پروژه بزرگ و بین المللی، هم اکنون مراحل پیش تولید خود را سپری می کند.
او در کنار نویسندگی و کارگردانی آثار رئال و انیمیشن، از سال ۶۹ همکاری خود را بعنوان مدرس سینما با مراکز آموزشی دولتی و خصوصی آغاز کرد و بعدها نیز در دانشگاه سوره مشغول به تدریس شد. وی از سال ۸۳ تا اکنون بعنوان استاد مهمان در دانشگاه صدا و سیما به تدریس می پردازد و کتاب " زیبایی شناسی تصویر در سینما و تلویزیون " نیز از آثار تالیفی اوست.
حمیدرضا حافظی، چهره آموزشی مطرحی در مرکز آموزش سازمان صدا و سیماست و تجربه حضور در بیش از ۱۰۰ کارگاه آموزشی را در سرتاسر ایران دارد. همچنین بنیان گذار دوره های آموزشی: فیلمنامه نویسی خلاق، نویسندگی و اجرای استندآپ کمدی و " تجزیه و تحلیل فیلم و سریال " در آموزش سازمان می باشد. طراحی دوره های آموزشی جدید و تدریس آنها در تهران و مراکز استان ها و استقبال زیاد فراگیران از این کارگاه ها و تداوم آنها با دوره های تکمیلی و پیشرفته و همچنین سودمندی و جذابیت دیگر کلاس های او در دانشگاه و مراکز آموزشی از حمیدرضا حافظی چهره ای شناخته شده و محبوب ساخته است.
دوره های استاد حمیدرضا حافظی :
کارگاه آموزشی فیلمنامه نویسی – پاییز 1400
حمیدرضا حافظیپنجشنبه 16 الی 19 (از 11 آذر)
12 جلسه (بمدت 36 ساعت)